Loading...Please wait
-3% отстъпка при плащане с карта
R20 Гайковерт ударен акум. 1/2 Аксесоари за такери и телбоди Raider

R20 Гайковерт ударен акум. 1/2" 250Nm Solo RDP-SCIW20S

58.65лв.

Акумулаторна ударна бормашина – правилният избор, ако се нуждаете от дупки!

 

Преди години акумулаторните ударни бормашини се смятаха за лукс – много малко майстори разполагаха с такива, а да можеш да си позволиш такъв уред се изискваха много средства – за корпус, батерии, зарядни и всички допълнителни аксесоари. Днес, обаче, ситуацията е много по-различна. Акумулаторните ударни бормашини са точно толкова достъпни, колкото кабелните им „конкуренти“ и предлагат всички удобства на безжичните инструменти. За да ви помогнем в избора на най-добрата акумулаторна ударна бормашина за вашите нужди сме подготвили този материал. Прочетете цялата статия за да разберете кои са най-важните параметри, на които задължително трябва да обръщате внимание при избора на акумулаторна бормашина.

 

Кои са основните параметри при търсене на акумулаторна ударна бормашина?

Подготвили сме ви 8 причини защо се нуждаете от ударна бормашина за вашите проекти, като сме събрали и основни параметри при избора на инструментите си. Нека се захващаме по същество:

 1. Най-важна е скоростта на въртене – акумулаторните ударни бормашини, за разлика от обикновената бормашина или винтоверт, разполагат с много по-голям въртящ момент. Най-просто казано, скоростта на въртене означава, че с по-малко тяло можете да използвате по-голяма бургия и да създавате по-големи и по-дълбоки дупки! Така можете да работите върху различни повърхности без да се нуждаете от допълнителен инструмент за пре-подготовка.
 2. Акумулаторната ударна бормашина за работа с 1 ръка – за разлика от перфоратора, който трябва да държите с 2 ръце и да прилагате собственото си тегло за натиск, ударната бормашина изисква значително по-малко усилия. Поради технологията на производство на бормашината, ударните модели имат специален механизъм, който по време на въртене създава и натиск напред, към повърхността, която пробивате. Това означава, че няма нужда да прилагате толкова усилие и можете да работите с 1 ръка дори на тесни пространства. Но това не означава, че ако се нуждаете от повече контрол, го нямате. Акумулаторната ударна бормашина разполага с допълнителна дръжка за работа с 2 ръце. В зависимост от вашите предпочитания можете да вземете перпендикулярен накрайник или захващане едната ръка зад другата. 
 3. Единственият пробивен инструмент, от който се нуждаете? – Бормашината, ударна и акумулаторна, е, може би, единственият инструмент, от който се нуждаете. Той комбинира толкова електроинструменти в 1, което ви пести пари и място. Акумулаторната ударна бормашина може да се справи с толкова проекти, но ви препоръчваме за тези, които не се нуждаят от толкова голям въртящ момент, да използвате винтоверт, независимо дали е акумулаторна или кабелна версия.
 4. Доста шумна – при избора на бормашина, акумулаторна или кабелна, трябва да знаете, че всички видове са доста шумни. Затова препоръчваме използването на професионални заглушители на шума или тапи. Вие решавате кое предпочитате!
 5. Лесна смяна на накрайниците – стига да изберете накрайници с шестограм за вашата акумулаторна ударна бормашина, то тогава смяната им ще става само за секунди!
 6. По-малки и компактни – дали търсите голям въртящ момент или компактна акумулаторна бормашина – вече няма нужда да избирате! На пазара вече можете да намерите много компактни и леки модели с голяма мощност. Разгледайте нашите предложения и ще ги видите сами!
 7. Подходящи при работата с коли – макар да не предлагат толкова голям въртящ момент, колкото ударните ключове, акумулаторната ударна бормашина може да ви спести много време, що се отнася до работа по двигатели. Тя е подходяща при работа по малки двигатели, където и по-ниска скорост на въртене е напълно достатъчна.
 8. Няма кабели – акумулаторната ударна бормашина е лесна за ползване, транспортиране и съхранение. Липсата на кабел и необходимост от захранване в електричеството означава, че можете да използвате инструмента по всяко време на всяко място. Дори и да отидете на къмпинг и да се нуждаете от пейка, къде да седнете, то това е възможно с акумулаторната ударна бормашина!

 

 

За какво можете да използвате вашата акумулаторна ударна бормашина?

Ако все още не сме ви убедили, че имате нужда от ударна бормашина, то сега ще ви разясним защо тя е толкова универсална и защо е време да си купите този инструмент!

 • Акумулаторна ударна бормашина за къртене – ако ви предстои домашен ремонт, то със сигурност се нуждаете от бормашина, ударна или обикновена, акумулаторна или кабелна. За да можете да премахнете плочките в банята, кухнята или коридора, да махнете декоративна стена, която затваря помещението, да си направите нови кабелни канали за да преместите контакт или да разкъртите основата за полагане на подово – то тогава със сигурност ви трябва бормашина, акумулаторна за да ви е по-удобно и функционално.
 • Акумулаторна ударна бормашина за мебели – ако искате да си сглобите новите мебели и искате да им добавите още една закачалка или пък рафт, то тогава се нуждаете от този инструмент. А ако сте майстор, който се занимава с изработката на мебели по поръчка, то тогава задължително се нуждаете от акумулаторна бормашина!
 • Акумулаторна ударна бормашина за бъркане – боядисването е един от най-лесните интериорни проекти, за които също можете да използвате бормашината! Със сигурност бъркането на боята може да стане значително по-лесно, бързо и ефективно, а резултатът със сигурност ще е перфектен!
 • Акумулаторна ударна бормашина за… дупки! – може би най-честото приложение на този инструмент е създаването на отвори с различна големина в разнообразни повърхности. Ако се нуждаете да закачите нова картина или имате нужда да прокарате кабел през касата на вратата или… защо да слагаме граници! Акумулаторната ударна бормашина е подходяща за всеки проект. Можете да разберете колко универсален инструмент е само, когато започнете да я ползвате. А няма по-добър момент за това от СЕГА!

 

Защо да изберете нашите предложения за вашата нова акумулаторна ударна бормашина?

Ние сме MashiniPro.bg и ви предлагаме висококачествени електроинструменти, независимо от вашите нужди! При нас можете да намерите акумулаторни ударни бормашини на доказани производители – Bosch, Dewalt, HiKOKI и Makita. Голямото разнообразие от напрежение – от 18 до 54 V ви гарантира, че ще намерите най-подходящия инструмент за вас. Нашите акумулаторни ударни бормашини се предлагат в 2 варианта – само с тяло или заедно с батерия. А моделите могат да бъдат с 1 или 2 батерии, в зависимост от вашите предпочитания.

 

Независимо кое предложение изберете, ние можем да ви гарантираме, че всяка наша акумулаторна ударна бормашина ще се справи с изпитанията, които сте подготвили за нея! Разгледайте още днес и изберете новата си бормашина!

Кои са основните параметри при търсене на акумулаторна ударна бормашина?
За какво можете да използвате вашата акумулаторна ударна бормашина?
Защо да изберете нашите предложения за вашата нова акумулаторна ударна бормашина?
MashiniPro.BG използва бисквитки. Продължавайки използването на сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване.