Loading...Please wait
-3% отстъпка при плащане с карта

Няма намерени резултати

Опитайте друго търсене и/или приложете по-малко филтри!

Акумулаторни ударни гайковерти – как да изберете вашия нов инструмент

 

Акумулаторните ударни гайковерти могат да ви бъдат изключително полезни за успешното изпълнение на огромно разнообразие от задачи – от проекти тип „направи си сам“ до поправка на автомобили и много други дейности. В някои случай, този инструмент може да бъде от изключително значение за успешното завършване на вашия проект и затова е важно да изберете акумулаторен ударен гайковерт, който да ви върши работа за години напред. Ако, обаче, все още не знаете какво са ударните гайковерти, то ние сме насреща да ви разкажем повече за тях!

 

Какво са акумулаторните ударни гайковерти?

Това е инструмент, които се използва от професионални майстори и любители на домашните проекти, които предпочитат да си спестят време и усилия. Акумулаторните ударни гайковерти ви предоставят висок въртящ момент, който може да развие и най-трудните болтове. Най-добрите въздушни и електрически ударни гайковерти ви предоставят повече сила, мощност и бързина. Макар да приличат много на бормашина или винтоверт, акумулаторните ударни гайковерти се отличават по един много специфичен критерий – големият въртящ момент на инструмента се постига на ниска скорост чрез ударната му функция. Това представлява рязко, усукващо движение, което се случва на определен период от време. Тези резки промени на скоростта на работата на акумулаторния ударен гайковерт генерират допълнително движение, което прави инструментите идеални за завиване или разхлабване на болтове.

 

За какво може да използвате вашия акумулаторен ударен гайковерт?

Акумулаторните ударни гайковерти може да се използват в много различни индустрии, като например автомонтьори, поддръжка на тежки машини и оборудване, сглобяване на големи конструкции, поддръжка на нефтени платформи и други строителни проекти. На пазара се предлагат различни видове гайковерти – акумулаторни, кабелни и пневматични. Всеки един от видовете носи със себе си определени предимства, но и специфични предизвикателства. Общо казано – ако в момента на работа имате нужда от висока скорост на въртене, която да може да развие и завие всеки болт, сами ще разберете, че акумулаторните ударни гайковерти са най-доброто решение за вас!

 

Как да изберете най-добрият акумулаторен ударен гайковерт за вашите нужди?

С толкова голямо разнообразие на пазара, може да ви бъде трудно да се ориентирате сред морето от акумулаторни ударни гайковерти и да не знаете кое е най-подходящо за вас. В следващите редове искаме да ви дадем основните насоки и стъпки при избора на новия ви инструмент.

  • Запознайте се с механиката на акумулаторните ударни гайковерти – спокойно, няма да навлизаме в досадни детайли, които може да изглеждат сложни и трудни. Логиката на работа на ударните гайковерти е много проста. Инструментът се състои от наковалня, чук (тук идва ударният момент) и пружина, която позволява на самият гайковерт да завива и развива (каквато е и неговата основна функция). Самият уред генерира енергия върху чука за един или повече оборота и в момента, в който чукът удари наковалнята се създава и моментът на затягане или разтягане.
  • Определете какво искате вашият акумулаторен ударен гайковерт да може да прави – важно е да отбележим, че няма един инструмент, който да върши абсолютно всичко, което искате да може да върши. Когато отсявате най-добрия акумулаторен ударен гайковерт гледайте следните неща – скорост на въртящия момент, мощност на двигателя, тегло и вибрация при работа. Препоръчваме да вземете под внимание и следните неща – как смятате да захранвате вашия инструмент, начин на захващане на ударния гайковерт, както и теглото му, особено след като сложите батерии.
  • Обърнете внимание на дизайна – макар и да не изглежда като толкова важен аргумент, както са техническите параметри на акумулаторните ударни гайковерти, дизайнът може да повлияе значително на бъдещата ви продуктивност. Например, инструменти с добре позициониран център на тежестта и равномерно разпределение на теглото ще ви бъдат значително по-комфорти при продължителна работа, докато различните дизайни на дръжката или позиционирането на спусъка са по-скоро за удобството на всеки майстор.
  • Погледнете от какъв материал са изработени акумулаторните ударни гайковерти – всички знаем, че металът е много устойчив материал, но инструментите, изработени основно от метални части, често са прекалено тежки и неудобни за продължителни работни дейности. Тук идват модерните технологични решения, които ви предоставят по-леки и удобни инструменти, с които се маневрира и работи значително по-лесно. А развитието на технологиите и непрестанното подобрение на материалите през последните години ви предоставя продължителен живот на акумулаторните ударни гайковерти.
  • Обърнете внимание на въртящия момент – препоръчваме ви винаги да избирате акумулаторни ударни гайковерти с по-висок въртящ момент от този, който ви е необходим за изпълнението на вашите дейности. По този начин значително ще съкратите времето на работа, както и вибрацията, която ще усещате при работа.
  • Не забравяйте големината на болта – как да определите най-подходящия накрайник за вашия акумулаторен ударен гайковерт? Като видите размерът на главата на болтовете, които искате да завивате или развивате! Ако захватът на акумулаторния ударен гайковерт е прекалено малък, то вероятността накрайникът и целият инструмент да се счупи е много голям. А обратното – ако накрайникът е по-голям от главата на болта, то тогава вероятността да счупите болта, когато го затягате е по-голяма.
  • Погледнете и класификациите за звук и вибрация – макар и това да са от по-тихите електроинструменти, някои модели акумулаторни ударни гайковерти може да са прекалено шумни за вас. Затова ви препоръчваме винаги да четете характеристиките на избраните от вас ударни гайковерти.

 

Взимайки под внимание гореизброените точки сме сигурни, че изборът на акумулаторни ударни гайковерти ще бъде много по-лесен от преди.

 

Нашите акумулаторни ударни гайковерти

Взимайки под внимание всичко, което сме описали в редовете по-горе, можем смело да кажем, че сме подбрали за вас най-добрите акумулаторни ударни гайковерти, Ние знаем, че времето е пари и именно затова ви предлагаме бързи решения на вашите строителни дейности. При нас ще намерите акумулаторни гайковерти от производители, като Bosch, Dewalt, Makita, Metabo и Sealey. Нашите предложения са с разнообразен дизайн, за да откриете най-подходящия за вас захват и най-доброто тегло за вашата ръка.

 

Разгледайте още днес нашата категория акумулаторни ударни гайковерти и изберете инструментът за вашите нужди. Нашите предложения ще отговорят на вашите нужди и сме сигурни, че не само ще останете доволни, но ще използвате и вашия инструмент години наред. Време е за нов акумулаторен ударен гайковер? Изберете го от сайта на MashiniPro.BG!

Какво са акумулаторните ударни гайковерти?
За какво може да използвате вашия акумулаторен ударен гайковерт?
Как да изберете най-добрият акумулаторен ударен гайковерт за вашите нужди?
Нашите акумулаторни ударни гайковерти
MashiniPro.BG използва бисквитки. Продължавайки използването на сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване.