Loading...Please wait
-3% отстъпка при плащане с карта
Саблен трион 1100W METABO SSE 1100 Триони акумулаторни саблени Metabo

Саблен трион 1100W METABO SSE 1100

493.90лв.

Акумулаторни саблени триони – наръчник на професионалиста

 

Само си представете, че преди по-малко от 100 години хората са рязали всякакви дървени повърхности с ръчни триони. Някои от вас ще кажат – е нали е имало циркуляр? И това е така, не го отричаме. Но можете ли да отрежете дърво от корена му? Или пък сложен детайл на готова повърхност? По-скоро не! С въвеждането на сабления трион като инструмент, работата значително се улеснява. Вече можете да се справяте с всяко предизвикателство по-бързо и ефективно. А днес е по-лесно от всякога, защото вече съществува акумулаторен саблен трион – перфектната комбинация между ефективност на работа и удобството на безжичния инструмент.

 

При избора на акумулаторни саблени триони, вземете под внимание мотора

Едното от най-важните неща, що се отнася до ефективността на вашия нов инструмент е моторът. Преди години акумулаторните саблени триони отстъпваха на кабелните такива, но това е преди. В днешно време те се представят точно толкова добре, дори може би и по-добре! При избора на акумулаторни саблени триони препоръчваме да си изберете инструменти с безчетков мотор. Това е важно, защото безчетковите мотори се комутират по електронен път, което означава, че четките не влизат в контакт с двигателя, както при четковите модели. Макар и безчетковите акумулаторни саблени триони да са малко по-скъпи от четковите такива, те ви предоставят много предимства – по-дълъг живот на инструмента, по-голяма ефективност при работа, както и специална „интелигентна“ схема, която свързва двигателя и батерията за да може да се намали опасността от прегряване на инструмента.

 

За да изберете най-подходящите акумулаторни саблени триони, обърнете внимание на батерията

Точно както кабелните саблени триони се предлагат в различни амперажи, акумулаторните предложения имат различни волтажи – от 12 до 36 волта. Някои волтажи са просто маркетинг трик за да изберете конкретната марка, но в повечето случаи те показват разликата в мощността и представянето на акумулаторните триони. Не забравяйте да обърнете внимание и на ват-часовете на батерията. Ако не са принтирани на самата батерия на акумулаторния саблен трион, то тогава препоръчваме да се изчисляват по следния начин – умножете минималния волтаж по ампер часовете. По този начин можете да придобиете някаква идея за капацитета и представянето на батерията.  

 

Най-добрите акумулаторни саблени триони са тези с по-голям брой ходове в минута

Ако всички други параметри са еднакви, препоръчваме да избирате акумулаторните саблени триони по броя ходове в минута и дължината на самия ход. Средната дължина на хода е около 27mm, като на пазара можете да намерите и много други предложения. Скоростта на рязане на акумулаторните саблени триони (или броя на ходове в минута) варира между 2600 и 3300.

 

Всички акумулаторни саблени триони позволяват лесна смяна на накрайника

Всички знаем, че времето е пари. Именно това създава особената необходимост от бърза, лесна и ефективна смяна на накрайниците на всички триони – саблени, циркулярни и реверсивни. Ако намерите инструмент на пазара, който изисква допълнителни инструменти за смяна на накрайника, то ви препоръчваме горещо да изберете друг трион. За допълнително улеснение на пазара можете да намерите и акумулаторни саблени триони, които блокират заключването отворено, ако острието се премести в неестествена позиция, както и автоматично затваряне, когато поставите новото острие за работа. Също така може да разгледате за модели саблени триони с “eject” бутон – особено удобно, когато острието ви се е нагорещило и не можете да го махнете с голи ръце, а трябва да продължите работа.

 

Не забравяте да погледнете предпазителите на акумулаторните саблени триони

Това, може би, е един от често пренебрегваните детайли в тези акумулаторни инструменти. Тази част, на първо място, стабилизира острието на вашия саблен трион и намалява пренасянето на вибрациите по време на работа. Препоръчваме ви горещо да търсите триони, които разполагат с предпазител, който може да се регулира – да се разтяга и свива. Това, със сигурност, ще ви бъде от голяма полза да си спестите пари. Ще попитате защо? Ами – с тази функция ще можете да използвате цялата дължина на острието на вашите акумулаторни саблени триони, а не само средата. И не забравяйте, че е време да се възползвате от акумулаторните свойства на вашите инструменти и изберете вашият нов саблен трион с LED светлина, която да ви помага дори и по време на работа в тъмнина!

 

За какво можете да използвате вашите саблени триони?

Важно е да знаете, че вашите акумулаторни саблени триони могат да режат всичко! Защото всичко зависи от това какво острие ще сложите на вашия инструмент. Така в рамките на секунди можете да режете метални тръби, пирони и винтове (използвайки острие с по-фини зъбци), след това да преминете към обработката на дърво (за това препоръчваме използването на по-едро острие). Преминаваме към рязането на пластмаса – където е важно да използвате острие с по-други и твърди зъбци. А за рязането на камък, керамика и някои други материали ще ви се наложи да използвате вашия акумулаторен саблен трион с острие без зъбци! Те са покрити със специално абразивно покритие, което действа като шкурка. Това означава, че с вашия акумулаторен трион можете да направите всичко!

 

За какво трябва да внимавате при работата с вашите акумулаторни саблени триони?

Когато работите с акумулаторни електроинструменти е важно винаги да поддържате живота на батерията на вашите уреди. За това е важно, най-вече правилният цикъл на използване, както и съхранението на уреда. Освен това е важно да не забравяте, че ножовете на вашите акумулаторни саблени триони могат да бъдат унищожени, затъпени и неизползваеми. Честата им проверка е от ключово значение не само за продуктивността ви по време на работа, но и за запазването на вашия инструмент. Използването на тъпи остриета може да доведе до претоварване на мотора на вашия акумулаторен саблен трион и да изгори.

 

Време е да закупите вашите нови акумулаторни саблени триони от MashiniPro.bg!

Ние знаем колко е важно да си купите качествени и професионални инструменти, независимо за какво искате да ги ползвате. Ние ви предлагаме подбрани марки акумулаторни саблени триони, които ще ползвате с години. Нашите инструменти се предлагат както само корпус, така и модели с батерии. По този начин можете да комбинирате вашите акумулаторни саблени триони от един производител с уреди от същия и да използвате един сет батерии за всички.

За всеки проект, които включва рязане на различни повърхности и материали – изберете нашите акумулаторни саблени триони. Осигурете си по-добро качество, по-бърза работа и по-ефективни резултати на изключително достъпни цени. Изберете акумулатори саблени триони от сайта на MashiniPro.bg!

При избора на акумулаторни саблени триони, вземете под внимание мотора
За да изберете най-подходящите акумулаторни саблени триони, обърнете внимание на батерията
Най-добрите акумулаторни саблени триони са тези с по-голям брой ходове в минута
Всички акумулаторни саблени триони позволяват лесна смяна на накрайника
Не забравяте да погледнете предпазителите на акумулаторните саблени триони
За какво можете да използвате вашите саблени триони?
За какво трябва да внимавате при работата с вашите акумулаторни саблени триони?
Време е да закупите вашите нови акумулаторни саблени триони от MashiniPro.bg!
MashiniPro.BG използва бисквитки. Продължавайки използването на сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване.