Loading...Please wait
-3% отстъпка при плащане с карта

Няма намерени резултати

Опитайте друго търсене и/или приложете по-малко филтри!

Акумулаторен ъглошлайф – защо се нуждаете от него и как да изберете най-добрия инструмент за вашите нужди

 

Ако работите по професионални проекти, които включват метални конструкции, имате идея как да подобрите дома си и смятате да го направите сами или просто искате да рециклирате стари мебели и уреди, то тогава или имате или сте се замисляли да си купите ъглошлайф. В следващите редове ние от MashiniPro.bg ще споделим защо според нас имате нужда от акумулаторен ъглошлайф. А ако имате нужда от такъв – прочетете текста за да разберете как да подберете най-добрия инструмент за вас.

 

Какво представлява акумулаторният ъглошлайф и за какво се използва?

Ъглошлайфът – акумулаторен или кабелен, е инструмент, подходящ за широк спектър от дейности, свързани с обработката на разнообразни материали. Това включва рязане, шлайфане, полиране и цялостен завършек. Какви повърхности можете да обработвате и какви дейности можете да извършвате зависи изцяло от диска, който използвате. Това означава, че в рамките на няколко минути със смяната на диска, акумулаторният ъглошлайф се превръща от машина за рязане в инструмент за полиране. Това ви спестява много време, място и най-вече пари!

 

Какви материали, можете да обработвате с вашия акумулаторен ъглошлайф?

Както вече споделихме, акумулаторният ъглошлайф е толкова универсален, че с него можете да отрежете почти всичко. Това включва материали, като метал, керамични плочки, бетон, тухли и други строителни материали, камък, дърво и други. Преди да изберете диск за вашия акумулаторен ъглошлайф препоръчваме да си направите малко проучване кое ще ви свърши най-добра работа. Например, някои по-висококачествени дискове за ъглошлайф с едрозърнеста структура и остър ръб ще ви предоставят значително по-голям комфорт на работа, като намалят нужния натиск, който трябва да приложите при рязане на метали. Ако сте решили да използвате вашия акумулаторен ъглошлайф за рязане на метални тръби, то тогава може би ултра-тънък диск с дебелина от 1.0 до 1.3 мм може да е най-доброто предложение за вас. А може да решите, че искате да си вземете самонаточващ се диск за акумулаторен ъглошлайф с по-голяма дебелина. Или пък искате да полирате дървени или метални повърхности. Това зависи единствено и само от вас и бъдещият проект, за който ви трябва акумулаторен ъглошлайф. Затова не забравяйте – най-важното е да изберете правилния диск, правилната скорост на работа и да започнете!

 

Защо се нуждаете от акумулаторен ъглошлайф?

Една от основните причини, която отбелязахме по-горе, е именно универсалността на ъглошлайфа като инструмент. С използването на правилните дискове, акумулаторният ъглошлайф може да замени редица инструменти, които иначе биха удължили и утежнили работния процес. На второ място в категорията „Защо се нуждаете от този инструмент“ ще отбележим нещо много важно – ъглошлайфът, акумулаторен или кабелен, е много лесен и удобен за работа, като осигурява високо ниво на контрол по време на изпълняваните процеси. Дори начинаещите майстори могат да постигнат отлични резултати! Не забравяйте да спазвате основните правила за безопасност при работа с ъглошлайф – винаги настройвайте уреда на правилната скорост, винаги използвайте лични предпазни средства, като работни ръкавици, маска, предпазни очила и шлем. И винаги проверявайте датата на годност на дисковете на вашия акумулаторен ъглошлайф! Да, може и да ви прозвучи странно, но дисковете за всеки ъглошлайф – акумулаторен или кабелен, имат срок на годност, след който не е препоръчително да се използват. Тази дата можете да намерите отпечатана на вътрешния метален ринг на диска.

 

Как да изберете акумулаторният ъглошлайф за вашите нужди?

Събрали сме 3 основни съвета, които е хубаво да вземете под внимание при избора на акумулаторен ъглошлайф:

  1. Размерът на диска на ъглошлайфа – големината на шлифовъчното колело, или известно още като размер на шлифовъчния диск, е едно от най-важните неща, които трябва да гледате при избора на ъглошлайф, акумулаторен или кабелен. Колкото по-мощен е моторът на инструмента, с толкова по-голям диск можете да работите. Имайки това предвид е важно да помислите какъв набор от дейности, искате да изпълнявате, както и степента на прецизност, с която искате да работите, и да изберете акумулаторният ъглошлайф, който да е най-удобен за вас. Важно е да знаете, че на пазара можете да намерите дискове с диаметър от 38 до 355 мм, предназначени за различни дейности и материали. Едни от най-често срещаните акумулаторни ъглошлайфове и размери на шлифовъчния диск са 115 мм (4 ½‘), 125 мм и 230 мм (9‘).
  2. Мощност и скорост на въртене на диска на акумулаторния ъглошлайф – колкото по-мощен е инструментът, толкова по-голяма е и скоростта на въртене на диска. А колкото по-голямо е числото RPM, то акумулаторният ъглошлайф е по-ефективен и работата се свършва по-бързо и лесно.
  3. Дръжката или захватът на акумулаторния ъглошлайф – дръжката е друг много важен аспект от инструмента, който със сигурност не трябва да пренебрегвате. Когато работите с електрически инструменти, дори и с акумулаторните такива, е важно да сте сигурни, че контролирате ситуацията. Препоръчваме ви да търсите акумулаторен ъглошлайф, чиято дръжка можете да регулирате и да променяте позицията ѝ. Това прави инструментът по-удобен при рязане и шлайфане с 2 ръце. Дори за професионалистите, които предпочитат да работят с 1 ръка, все пак ще разполагате с удобството да използвате и другата си ръка, при необходимост. Също така препоръчваме при избора на акумулаторен ъглошлайф да изберете предложение с функция против вибрация. Това ще ви помогне значително с контрола върху работата.
  4. Акумулаторен ъглошлайф с бутон за лесно освобождаване на диска – това е по-скоро аксесоар, който да ви улесни в работата. С помощта на едно движение можете лесно да освободите диска и да го смените с друг, за да продължите работа.

 

Акумулаторен ъглошлайф от MashiniPro.bg

В портфолиото на MashiniPro.bg ще откриете богато разнообразие от акумулаторни ъглошлайфове, внесени от Германия, Франция и Англия. Сред нашите предложения ще откриете акумулаторни инструменти, подходящи за начинаещи и напреднали. За вас сме подбрали акумулаторни ъглошлайфове на доказани и предпочитани производители – Bosch, Dewalt, HiKOKI, Makita, Metabo и Sealey. При нас можете да намерите както инструменти с батерии, така и само корпуси, към които да добавите нужните за вас батерии. А за майсторите, които предпочитат да транспортират своя акумулаторен ъглошлайф в кутия, то имаме предложение и за вас.

 

Сигурни сме, че се нуждаете от акумулаторен ъглошлайф, въпросът е просто какъв. Разгледайте нашите предложения и изберете още днес най-подходящия акумулаторен ъглошлайф за вашите нови проекти!

Какво представлява акумулаторният ъглошлайф и за какво се използва?
Какви материали, можете да обработвате с вашия акумулаторен ъглошлайф?
Защо се нуждаете от акумулаторен ъглошлайф?
Как да изберете акумулаторният ъглошлайф за вашите нужди?
Акумулаторен ъглошлайф от MashiniPro.bg
MashiniPro.BG използва бисквитки. Продължавайки използването на сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване.